Crna hronika
0

Banja Luka: Napio se pa dojavio da je postavljena bomba u noćnom klubu

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Muškarac koji je preksinoć oko dva sata poslije ponoći dojavio bombu u banjalučkom noćnom klubu uhapšen je zbog lažne dojave.

Operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Banja Luka je 22. februara oko 1:50 sati muškarac anonimno putem telefona prijavio da je u noćnom klubu u ulici Kralja Petra prvog Karađorđevića u Banjoj Luci postavljena eksplozivna naprava.

Odmah po zaprimljenoj prijavi su na teren izašli policijski službenici koji su oko 2:00 sata ispred ugostiteljskog kluba lišili slobode muškarca inicijala Lj. N. (1984) zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela. Izvršen je protiv-diverzioni pregled kao i uviđaj te je konstavovano da u objektu nema eksplozivne neprave.

Policijski službenici su pronašli mobilni telefon sa kojeg ja upućen poziv, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da osumnjičeni ima 1,80 promila alkohola u organizmu.

Obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a on je nakon završene kriminalističke obrade otpušten na slobodu.