Pucnjava na Starčevici
11

Banja Luka: Nakon što je ranila mladića policija šuti

Piše: D. T.
Banjalučanin Saša Dimić je ranjen u pucnjavi koja se sinoć, oko 20:30 sati, dogodila u Zanatskom centru u banjalučkom naselju Starčevica, potvrđeno je portalu Klix.ba iz više izvora.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iako se policija o ovom slučaju ne želi izjašnjavati, nezvanično saznajemo kako su mladića ranili upravo službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

"Tužilaštvo i CJB Banja Luka su dogovorili da će se, s obzirom na to da je tužilac izlazio na mjesto događaja, o ovom slučaju izjasniti Tužilaštvo", rekli su nam u Policiji.

Prema nepotvrđenim informacijama, Dimić je ranjen sa tri metka u leđa.

"Pacijent je primljen u Prijemnu hiruršku ambulantu za hitne slučajeve sa prostrelnom ranom nadlaktice i leđa. Odmah po prijemnu primarno hirurški zbrinut i nastavlja sa liječenjem u Klinici za traumatologiju UKC Banja Luka. Prema najnovijim informacijama, pacijent je van životne opasnosti", saopćeno je iz UKC Banja Luka.

Motivi koji su doveli do pucnjave još uvijek su nepoznati, a istražioci Kriminalističke policije su jutros obavili uviđaj.

Za sada nije poznato da li je ranjeni Banjalučanin posjedovao i koristio naoružanje.

Tokom jutrošnjeg uviđaja mjesto obračuna je bilo potpuno blokirano, a policija nije dozvoljavala prilaz brojnim novinarskim ekipama.