Crna hronika
4

Banja Luka: Došao prijatelju na krsnu slavu i preminuo

Piše: E. F.
Banjalučka policija intenzivno istražuje smrt šezdesetjednogodišnjeg V. P. iz Banje Luke, a nakon što je prijatelj u svojoj kući pronašao njegovo beživotno tijelo.

Naime, kako saznajemo u CJB Banja Luka, jučer je u porodičnoj kući u mjestu Obrovac, vlasnik kuće pronašao beživotno tijelo svog prijatelja V. P. koji mu je došao u goste na krsnu slavu.

Vlasnik kuće je odmah pozvao policiju koja je došla na mjesto događaja i obavila uviđaj i to u prisustvu mrtvozornika Doma zdravlja Banja Luka koji je samo mogao konstatovati smrt.

Vanjskim pregledom leša utvrđeno je da preminuli u predjelu glave ima povrede. O cijelom je slučaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se izvrši obdukcija i da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Nakon prikupljenih informacija, izuzetih tragova sa mjesta događaja i neophodnih vještačenja utvrdit će se tačan uzrok smrti i eventualno postojanje elemenata krivičnog djela.

No, kako Klix.ba saznaje, u ovom slučaju se radi o nesretnoj smrti muškarca koji se navodno sapleo i pao. Udarac u glavu je bio smrtonosan.