U laži su kratke noge
0

B. Luka: Pucao na svoj auto pa prijavio pokušaj ubistva

Piše: D. T.
Banjalučka policija uhapsila je M. M. (29) iz Banje Luke zbog sumnje da je u noći sa nedjelje na ponedjeljak izmislio i lažno prijavio pokušaj ubistva, kako bi prikrio izazivanje saobraćajne nesreće.

U Centru javne bezbjednosti Banja Luka saznajemo da je prijava o pokušaju ubistva stigla oko 23:45 sati, nakon čega su ekipe izašle na teren.

''Našem operativnom dežurstvu M. M. je prijavio da je neposredno prije prijave, nepoznata osoba ispalila više hitaca u pravcu njegovog automobila, BMW, usljed čega je on izgubio kontrolu nad vozilom i prouzrokovao saobraćajnu nezgodu udarivši u parkirano vozilo'', naveli su u policiji.

Tokom uviđaja i istrage utvrđeno je kako je Banjalučanin fingirao čitav slučaj, odnosno da je iz pištolja Bereta pucao u zadnja lijeva vrata i šajbu vlastitog automobila.

“Nedaleko od mjesta događaja pronađen je odbačeni pištolj kalibra devet milimetara za koji postoje osnovi sumnje da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela. Također, pretresom kuće M.M. nađena je i lovačka puška tzv. kratež”, objasnili su u policiji.

Nakon toga osumnjičeni je uhapšen, a poslije saslušanja i kriminalističke obrade on je pušten da se brani sa slobode. Kako saznajemo, protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za krivična djela lažnog prijavljivanja i nedozvoljenog posjedovanja naoružanja.

Nezvanično, M. M. je tokom večeri kada je prijavio slučaj bio pijan, a u njegovoj krvi pronađeno oko 2,30 promila alkohola. Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po tučama i nanošenju tjelesnih povreda.