Crna hronika
12

B. Luka: Policajac koji je pucao u mladića prijavljen Tužilaštvu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Protiv banjalučkog policajca koji je pucao u mladića prilikom hapšenja bit će podnesen izvještaj tužilaštvu zbog krivičnog djela ''povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja'', saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Podsjećanja radi, prije deset dana Sašu Damića (27) iz Banje Luke lakše je ranio policajac, ali su različite tvrdnje kako je do toga došlo. Direktor policije Gojko Vasić je tvrdio da su dvojica mladića zatečena tokom preprodaje droge te da su prilikom lišavanja slobode napali policajce. "U tom incidentu se desila upotreba vatrenog oružja i ranjavanje jedne osobe", tvrdio je Vasić.

Međutim, Saša Damić je u izjavama poslije ovog slučaja tvrdio da nije napao policajce, a da nije bio ni naoružan niti imao veze s preprodajom narkotika.

Iz CJB Banja Luka je saopćeno da je protiv Damića podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu zbog krivičnog djela napad na ovlašćenu službenu osobu u vršenju službene dužnosti, a protiv drugog mladića koji je učestovao u ovom incidentu, Bojana Ćirića, izvještaji zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet droga i sprječavanje ovlaštene službene osobe u vršenju službene radnje.

Inicijali policajskog službenika protiv kojeg je podnesen izvještaj su D.D.