Murat D. ga tukao u djetinjstvu
0

B. Luka: Ljubiša O. iz osvete bacio bombu na kuću

Piše: V. T.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Banjalučka policija utvrdila je da je Ljubiša O. (30) iz Banje Luke jučer rano ujutro bacio ručnu bombu “M 75” u dvorište kuće Murata D. u banjalučkom naselju Starčevica.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrđeno u Centru javne bezbjednosti Banja Luka, bomba je bačena u 2:55 sati u ulici Starčevica broj 2, a prilikom eksplozije došlo do manjih oštećenja na stolariji i fasadi kuće Murata D, kao i na susjednoj kući Milorada V.

"Nakon obavljenog uviđaja, službenici Sektora kriminalističke policije utvrdili su da iza napada stoji Ljubiša O, koji je oko 11:00 sati, bez upotrebe sile lišen slobode", rekli su u banjalučkoj policiji.

Poslije saslušanja i kriminalističke obrade osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode, a protiv njega će Okružnom tužilaštvu Banjoj Luci biti dostavljen izvještaj za krivična djela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Kako saznajemo, uzrok napada bio je raniji sukob, a Ljubiša i Murat su se i neposredno prije ekpslozije posvađali. Nezvanično, napadač je želio da se osveti Muratu koji ga je u tukao djetinjstvu, pa je nakon posljednje svađe uzao bombu i bacio je u njegovo dvorište.