Napad nema veze s Barašinom
0

B. Luka: Bomba postavljena pod vozilo koje koristi policajac

Sarajevo-x.com
Autombil Volkswagen Passat koji je bio meta sinoćnjeg bombaškog napada u banjalučkom naselju Borik registrovan je na Borislava Dujakovića, oca aktivnog policajca Saše Dujakovića, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com od izvora bliskih istrazi.

Kako saznajemo, automobil je koristio Dujakovićev sin Saša, koji kao policajac obavlja poslove obezbjeđenja osoba i imovine. Motivi napada se još utvrđuju.

"Prema dosadašnjim rezultatima istrage napad nema veze sa činjenicom da Saša radi u policiji. Pretpostavka je da se radi o ranijem sukobu vlasnika vozila sa određenim osobama, ali u cilju istrage za sada ne možemo iznositi više detalja", rekli su nam policijski izvori.

Podsjetimo, u eksploziji koja se sinoć oko 22 sata dogodila u Ulice Novice Cerovića, nedaleko od mosta Venecija u Banjoj Luci oštećeno je više vozila, a naprava je bila postavljena pod Passat koji je u vlasništvu Dujakovića.

U Centru javne bezbjednosti Banja Luka potvrdili su nam da, iako se eksplozija dogodila u blizini zgrade u kojoj stanuje bivši glavni tužilac BiH Milorad Barašin, dosadašnja istraga napad ne može dovesti u vezu sa nekadašnjim prvim tužiocem naše zemlje.

"Napad nema veze sa Miloradom Barašinom", kratko su poručili u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

U sinoćnjoj ekpsloziji, nije bilo povrijeđenih, ali je na nekoliko automobila nastupila materijlna šteta.