Nesreća u Bihaću
0

Avion pao na kuću, poginuo pilot

Piše: A. K.
Foto: Bihac.net
Foto: Bihac.net
U Bihaću je u 19.20 sati došlo do nesreće u kojoj je avion četverosjed pao na privatnu kuću u ulici Hasan-paše Predojevića, prilikom čega je smrtno stradao pilot letjelice koja je potpuno uništena, dok je na kući nastala velika materijalna šteta, potvrdio je za Sarajevo-x.com Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

"Radi se o avionu čiji tip još uvijek nismo utvrdili. Riječ je o letjelici na motorni pogon, koja je iz još neutvrđenih razloga pala na kuću u ulici Hasan-paše Predojevića", rekao je Šiljdedić za naš portal.

On je rekao da je u nesreći stradala jedna osoba, najvjerovatnije pilot aviona, koji je bio jedina osoba u letjelici. U stambenoj kući nije bilo povrijeđenih osoba, a došlo je do velike materijalne štete.

Prema njegovim informacijama, avion nije poletio niti sa jednog od obližnjih aerodroma, a pretpostavlja se da je polazna tačka bio aerodrom u Banjoj Luci.

Prema nezvaničnim informacijama smrtno je stradao Jasmin Fazlić, koji je upravljao letjelicom čiji je vlasnik. Nastanjen je u Privilici, a inače živi i radi u Njemačkoj.

Ekipa državne Agencije civilnog zrakoplovstva iz Sarajeva odmah po dojavi je krenula prema Bihaću, te je preuzela mjesto nesreće od policije i ona će obaviti uviđaj, nakon čega će biti poznato više detalja.