Crna hronika
53

Automobilom sletjeli u Savu, jedan mladić poginuo, drugi teško povrijeđen

SRNA
(Foto: SRNA)
Devetnaestogodišnji Srđan Bakić poginuo je, a njegov vršnjak Branislav Majdanac teško povrijeđen, kada je automobil u kome su se nalazili, sletio u rijeku Savu na keju u Bosanskoj Gradišci.

Srni je u policiji Republike Srpske potvrđeno da je jedno vozilo jutros sletjelo u rijeku Savu u Ulici vojvode Stepe Stepanovića u Bosanskoj Gradišci.

Nesreća se dogodila rano jutros kada se automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Bakić, preko trotoara i ograde na keju visoke oko metar, survao u rijeku Savu.

Ekipa hitne pomoći je oko 6:00 čsati na obali, neposredno pored vode, pronašla tijelo Branislava Majdanca, koji je prevezen u Banju Luku, a potom i u Beograd.

Oko 11:00 sati ronilački tim Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske izvukli su tijelo Srđana Bakića, a potom je iz vode izvučen i slupani automobil.

Tijelo nastradalog Bakića prevezeno je u prosekturu Opšte bolnice u Gradišci, gdje će biti podvrgnuto obdukciji.

Do nesreće je najvjerovatnije došlo zbog neprilagođene brzine, kada je automobil prvo udario na oštar ivičnjak, a potom se izdigao, preletio preko betonske ograde i upao u Savu.

Na mjestu nesreće okupilo se na stotine Gradiščana, koji su pratili čitav tok akcije izvlačenja tijela nesrećnog mladića, a potom i automobila.