Banja Luka
0

Autobusu punom djece otkazale kočnice

SRNA
Banja Luka
Banja Luka
Autobusu banjalučkog "Autoprevoza", u kojem je bio veći broj školaraca, otkazale su kočnice, ali je tragedija u Banjaluci izbjegnuta tako što je udariviši u dva parkirana vozila uspio da se zaustavi na jednom brežuljku iznad magistralnog puta.

Iz banjalučkog Doma zdravlja su potvrdili da su pružili hitnu pomoć Jovanki Gojić (45), putnici koja je bila u autobusu, a koja je zadobila lakše povrede, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

Kočnice su autobusu otkazale na nizbrdici, u Ulici Sime Pandurevića kod banjalučkog Novog groblja,  a vozač je, vjerovatno, pokušavao da se zaustavi,  udarajući u parkirane automobile, ispričala je stanarka te ulice.

Očevici su istakli da je ovo treći put u proteklih godinu dana da autobusima koji svakodnevno prevoze djecu u školu u ovoj ulici otkazuju kočnice.

Dragoslav Mihajlović, generalni direktor "Autoprevoza",  bio je na službenom putu u Tesliću i kratko je odgovorio da će razgovarati nakon što se završi sastanak,  ali se kasnije nije javio.  

Šefovi "Autoprevoza" rekli su da ne mogu  davati izjave    bez odobrenja generalnog direktora, ali su nezvanično ispričali da je autobus koji je u nezgodi pretrpio veću materijalnu štetu uredno prošao sve tehničke preglede.