Navodno se nisu poznavali
639

Anel Ćemo ubio policajca zbog oduzete vozačke dozvole?

Klix.ba
Priovođenje Ćeme (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Priovođenje Ćeme (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za Anela Ćemu (23), koji je priznao ubistvo sarajevskog policajca Muhidina Pivodića.

Za ovo krivično djelo propisana je kazna od minimalno deset godina zatvora, kazali su danas u Kantonalnom sudu Sarajevo. "Pritvor je određen jer se radi o djelu urađenom u vanrednim okolnostima i može izazvati uznemirenje građana, a riječ je i o teškom krivičnom djelu ubistva službene osobe pri vršenju službene dužnosti", rekao je danas Slobodan Nikolić, sekretar Kantonalnog suda u Sarajevu, pišu Nezavisne.

Dženita Gobeljić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo, istakla je da je tužilac zatražio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo. "Uhapšenom je na teret stavljeno krivično djelo ubistvo službene osobe pri obavljanju dužnosti, te krivično djelo nedopušteno držanje veće količine naoružanja", dodala je danas Gobeljićeva.

Ćemo je, kazali su u policiji, priznao da je ubio policajca u sarajevskom naselju Reljevo. Nezvanične informacije su da je bio izrevoltiran zbog oduzimanja vozačke dozvole.

Beživotno tijelo policajca Policijske uprave Novi grad Muhidina Pivodića pronađeno je u službenoj Škodi Fabiji u ponedjeljak oko 6.20 sati ispred pravoslavne Crkve svetog Nikolaja, koju je obezbjeđivao. Obdukcija je pokazala da je usmrćen s više hitaca u predjelu grudi.

Nezvanično, Ćemu je uoči ubistva policija zaustavila u naselju Ilidža i oduzela mu vozačku dozvolu, a on je u revoltu bacio ručnu bombu u parku u naselju Hrasnica, gdje, srećom, nije bilo povrijeđenih. Onda je kod crkve u Reljevu vidio policajca i kroz šajbu ispalio rafal. Ćemo, odranije poznat policiji, tokom saslušanja je kazao da nije poznavao ubijenog policajca.