Nestao 15. aprila
0

Alen Zećo stradali čije je tijelo nađeno u Miljacki

SRNA
Iz kanjona rijeke Miljacke sinoć je izvučeno tijelo tridesetogodišnjeg Alena Zeće iz Kantona Sarajevo, čiji je nestanak 15. aprila prijavila njegova supruga Munira Duran, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da je porodica identifikovala imenovanog i da se pretpostavlja da je Zećo stradao nesrećnim slučajem, ali da će se uzrok smrti znati tek nakon obdukcije.

Ona je naglasila da je pregledom leša dežurni ljekar Doma zdravlja konstatovao da na tijelu nema tragova nasilne smrti, te da će po nalogu dežurnog tužioca danas u 15 sati u Kliničkom centru Kasindo biti izvršena obdukcija.

Prema njenim riječima, supruga nastradalog je izjavila da joj je Zećo 15. aprila rekao da se mora naći sa licem čiji su inicijali A.O., kako bi završili neki posao, od kada mu se gubi svaki trag, te da je njegov nestanak prijavila istog dana oko 13 sati Policijskoj upravi Centar Sarajevo.

Tešićeva je podsjetila da je Policijskoj stanici Pale juče oko 17.00 časova muškarac čiji su inicijali B.B. prijavio da je prilikom ribolova, u mjestu Bulozi, u kanjonu rijeke Miljacke, pronašao leš muške osobe.

Prema njenim riječima, radnici kriminalističke policije i pripadnici Jedinice za podršku Istočno Sarajevo izašli su na lice mjesta, gdje su u koritu Miljacke zatekli nepoznato beživotno tijelo zaglavljeno između dvije stijene.

Ona je dodala da je uviđajem konstatovano da je tijelo okrenuto prema dnu rijeke, te da je muškarac na sebi imao duboke smeđe cipele, tamno plavi donji dio trenerke, majicu i teksas jaknu.

Pregledom leša, u lijevom unutrašnjem džepu jakne pronađen je mobilni telefon "Nokia", dok lični dokumenti ili neki drugi predmeti, na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet, nisu pronađeni.

Tešićeva je podsjetila da je tijelo iz korita Miljacke izvučeno sinoć oko 22 sata.