Crna hronika
0

Akcija Zeleni karton: U ZDK pronađeni ukradeni automobili

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
U okviru policijske akcije Zeleni karton koja se porovodi na područji Zapadno-hercegovačkog kantona danas su na ovom području pronađena dva ukradena vozila te jedan automobil koji se dovodi u vezu s krivičnim djelom utaje.

Kako saznajemo do Damira Čuture, glasnogovornika MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, akcija je provedena u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih agencija.

Naime, na području općine Ljubuški pronađen je Fiat Punto bh. registarskih oznaka, vlasništvo Auto servisa “Milunović” iz Banje Luke, a koji se dovodi u vezu s krivičnim djelom utaje. Automobil je izuzet i kada se za to steknu uvjeti bit će vraćen vlasniku.

U Grudama je pak pronađen automobil Mercedes, tip E270, koji je u noći sa 20. na 21. august ukraden u Čapljini. Nakon izvršenog uviđaja ovo vozilo je izuzeto i predano policijskim službenicima PU Čapljina.

Još jedan automobil i to BMW pronađen je u Širokom Brijegu, a prema policijskim saznanjima ukraden je u Međugorju u noći sa 16. na 17. august.

Policijski službenici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona pružit će policijskim službenicima navedenih policijskih agencija svu potrebnu pomoć u rasvjetljavanju krivičnih djela, koja su izvršena na području njihove nadležnosti.