Crna hronika
0

Akcija Trzaj: Osumnjičeni za šverc oružjem pušteni da se brane sa slobode

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon hapšenja u okviru međunarodne policijske akcije Trzaj koja je provedena na području Bijeljine s ciljem razbijanja lanca nelegalne trgovine oružjem, sedam osumnjičenih pušteni su da se brane sa slobode.

Kako je saopćeno iz Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, osumnjičenima nije određen pritvor jer nema zakonom propisanih razloga za njihovo zadržavanje.

Podsjećamo, u akciji koja je sprovedena na širem području Bijeljine uhapšeni su Milija Vlaić, Zoran Jovanović zvani Tigar, Aleksandar Ćuković, kao i P.B., N.Đ., M.Đ., i V.D. Također su prilikom njihovog hapšenja i izvršeni pretresi na nekoliko lokacija a izuzeti su tom prilikom mobilni telefoni, SIM kartice, tri kilograma eksploziva, ručne bombe, puškomitraljez, više municije različitog kalibra i detonatorske kapisle. . Uhapšeni se, prema navodima Tužilaštva, sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe prikupljali nelegalno oružje u RS i Srbiji i prodavala ga kriminalnim grupama u Švedskoj ali i po drugim zemljama Evrope. Pomenute grupe su to oružje koristile u međusobnim obračunima.