Crna hronika
11

Akcija Maska: Zaplijenjeno 2 kg skanka, 1.700 paketa cigareta, 5 vozila...

Piše: E. F.
U policijskoj akciji Maska koju od jutros na području Banje Luke i Trebinja provodi MUP RS zaplijenjeno je više od 2 kilograma skanka, 1.750 paketa cigareta, 7 grama kokaina, 5 vozila, od čega 2 džipa, veći broj mobilnih telefona i 4 automatske puške.

U današnjoj akciji uhapšeno je 17 osoba, 15 sa područja Centra javne bezbjednosti Trebinje, jedna sa područja Centra javne bezbjednosti Banja Luka, te jedna osoba iz Sarajeva koju je uhapsila Federalna uprava policije.

"Jedan policijski službenik je lišen slobode prije mjesec dana, kada je uhvaćen na granici sa određenom količinom narkotika, a ostala tri su privedena jutros", izjavio je Gojko Vasić, direktor Policije RS, na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Imena uhapšenih

Prema navodima Tužilaštva BiH ovaj policajac je uhapšen na teritoriju Republike Hrvatske kada je uhvaćen u prenosu droge preko granice, a policija traga za još tri osobe.

Među uhapšenima u policijskoj akciji "Maska" su policijski službenici Sulejman Beriša iz CJB Banjaluka i Mesudin Mešković iz CJB Trebinje, dok je Sabahudin Pelešević iz CJB Trebinje uhapšen ranije na području Dubrovnika.

Od ukupno 17 uhapšenih u policijskoj akciji "Maska", na području Trebinja lišeni slobode su Ranko Vučinić, Filip Vučinić, Saša Pešić, Mirko Ateljević i Rade Vučković.

Na području Bileće uhapšeni su Danilo Lisov, Dejan Lisov i Duško Stajić, a na području Berkovića Slaviša Đurica, Vojislav Dragičević, Gojko Škrba i Branko Soldo.

Svi osumnjičeni će biti ispitani od strane istražnog tima Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH na čelu sa postupajućim tužiocem koji se nalazi u CJB Trebinje, nakon čega će donijeti odluku protiv koliko uhapšenih osoba će uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane.

Danas je na području Republike Srpske pretreseno je 17 lokacija, od kojih 16 na području Trebinja, a jedna u Banjoj Luci, te jedna lokacija u Sarajevu.

U Dubrovniku uhapšeno 7 osoba

Vasić je danas istakao da je saradnja u ovoj akciji bila dobra sa policijom Hrvatske, koja je danas na području Dubrovnika uhapsila 7 osoba i pretresla 10 lokacija.

Vasić je ponovio da je istraga koja se odnosi na krijumčarenje droga i cigareta trajala od novembra prošle godine, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Prema njegovim riječima, paralelno sa ovom akcijom Centar javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji sa Tuzlanskim kantonom provodi aktivnost u vezi sa krijumčarenjem droge.