Osumnjičeni za ubistvo
0

Advokatica Dragana Vujovića uložila žalbu na pritvor

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Advokatica policajca Dragana Vujovića, koji je osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića za vrijeme nereda u Širokom Brijegu 4. oktobra, uložila je žalbu na odluku Kantonalnog suda u Širokom Brijegu kojom je osumnjičenom određeno 30 dana pritvora.

‘Riječ je o izuetno časnom čovjeku koji je branio sebe, svoj život, imovinu i ljude’, rekla je advokatica Nada Dalipagić ulažući žalbu. Izrazila je očekivanje da će žalbeno vijeće Kantonalnog suda već početkom sljedeće sedmice zakazati sjednicu i poništiti odluku o pritvoru za ljubuškog policajca.

Prema njezinim riječima, pritvor osumnjičenom policajcu određen je zbog krivičnih odredbi o ‘uznemirenosti građana’.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni Vukojević izjavio je kako nije pucao tokom nereda u Širokom Brijegu, ali su na njegovim rukama pronađeni tragovi baruta. Branio se riječima da mu je Oliver Knezović oteo pištolj, a da je barut na rukama imao od zapaljenih baklji.

Tužiteljica Vesna Ćavar kazala je da su od Federalne uprave policije u Tužiteljstvo ZHK-a do sada stigle i krivične prijave protiv četiri osobe iz Sarajeva koje su učestvovale u neredima u Širokom Brijegu 4. oktobra.