Ubistvo kod Žepča
0

Admir Veličanin likvidiran metkom u glavu

ZEDA
Mjesto zločina
Mjesto zločina
Još uvijek se ne znaju okolnosti pod kojima je izvršeno ubistvo Admira Veličanina iz Doboja, čije je tijelo u subotu u kasnim popodnevnim satima pronađeno u šumi na lokalitetu Grašnica kod Begovog Hana u općini Žepče.

Nakon obavljenih uviđajnih radnji od strane ekipe kriminalističke policije MUP-a ZDK, u subotu u kasnim večernjim satima i nedjelju prijepodne, nadležni kantonalni tužilac Adis Husić naredio je da se tokom današnjeg dana obavi ekspertski pregled i obdukcija tijela nastradale osobe.

Obdukciju je u Žepču uradio tuzlanski patolog Vedad Tuco nakon koje je i službeno potvrđeno da je do smrti došlo usljed teškog povređivanja u glavu vatrenim oružjem, najvjerovatnije pištoljem, jer je utvrđeno da se na glavi nalazi prostrijelna rana. Prema mnogim pokazateljima najvjerovatnije da je likvidacija Admir Veličanina izvršena iz neposredne blizine.

Kao što je poznato lovci su u lolalnom potoku pored šumskog puta pronašli leš nepoznate muške osobe i odmah obavijestili policiju. Istražni policijski timovi poduzeli su obimnije aktivnosti na prikupljanju informacija i podataka koje bi olakšale utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastradao Dobojlija Admir Veličanin, koji je već od ranije bio poznat policijskim i sudskim organima zbog niza krivičnih djela i prekršaja.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja.