Crna nedjelja u Doboju
0

56-godišnjak automatskom puškom usmrtio suprugu

Sarajevo-x.com
Na području Centra javne bezbjednosti Doboj jučer se dogodilo ubistvo, te pucnjava u kojoj je sin ranio oca. Zbog sumnje da su počinili ta krivična djela uhapšene su dvije osobe.

Naime, pripadnici policijske stanice Pelagićevo jučer su uhapsili 56 –godišnjeg Stevu Zoranovića iz Samarevca zbog sumnje da je jučer oko 10 sati ispred porodične kuće iz automatske puške ispalio nekoliko hitaca u pravcu njegove supruge Nevenke Zoranović (56) nanijevši joj teške tjelesne povrede opasne po život.

Povrijeđena žena prevezena je u brčansku bolnicu, međutim, i pored borbe ljekara da joj spase život, 56-godišnjakinja je usljed zadobijenih povreda preminula.

Stevo Zoranović je uhapšen, policija je pronašla i oduzela automatsku pušku iz koje je 56-godišnjak pucao u suprugu, a po naredbi dežurnog tužitelja obdukcija tijela ubijene bit će izvršena u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka“ u Doboju.

Sin pucao u oca

Inače, ovo nije i jedina pucnjava koja se dogodila na području CJB Doboj. Naime, pripadnici policijske stanice Modriča uhasili su jučer i 43-godišnjeg Miru Milićevića iz Koprive zbog sumnje da je pucao u svog oca Milorada Milićevića (65).

Naime, otac i sin su se posvađali u automehaničarskoj radnji čiji je vlasnik 43 - godišnjak. Po izlasku iz radionice sin je iza pojasa izvadio i repetirao pištolj, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između oca i sina. Tom prilikom sin je pucajući iz pištolja ranio oca, nanijevši mu prostrijelnu ranu u predjelu stomaka. Iz radionice je istračao drugi sin Željko Milićević (33), koji je oca prevezao u Dom zdravlja Modriča odakle je 65-godišnjak prevezen u dobojsku bolnicu.

Osim što je policija od 43-godišnjaka oduzela pištolj iz kojeg je pucao u oca, kod njega je pronađena i automatska puška, te još jedan pištolj za koji postoji oružni list ali izdat na ime treće osobe.

Policija je oduzela i oružje koje posjedovao Milorad Milićević i to pištolj za koji oštećeni posjeduje oružni list, te lovačku pušku za koju je oružni list izdat na ime treće osobe.

Nakon kriminalističke obrade Stevo Zoranović i Miro Milićević će biti predati nadležnom tužilaštvu.