Kantonalni sud u Tuzli
0

40 godina zatvora ubici iz Lipnice

Sarajevo-x.com
Foto: Tip.ba
Foto: Tip.ba
Kantonalni sud u Tuzli osudio je Tomislava Petrovića na 40 godina zatvora uz obavezno psihijatrijsko liječenje zbog šestostrukog ubistva u naselju Lipnica kod Tuzle 29. maja 2008. godine.

Tokom pretresa utvrđeno je da je Petrović počinio krivično djelo, ali je ono bilo sporno zbog bolesti optuženog. Ipak, vještak Alija Sutović potvrdio je da, iako Petrović boluje od depresivne psihoze i paranoidne shizofrenije, ovaj čovjek u toku vršenja zločina bio je pri svijesti.

Mjesto odsluženja kazne bit će naknadno određeno, saopšteno je danas iz Kantonalnog suda u Tuzli.

Tužilac i porodice ubijenih su zadovoljne ovakvom presudom, mada ističu da njima niko ne može vratiti njihove najmilije te da je pravda spora, ali dostižna.

Odbrana Tomislava Petrovića je na ovakvu presudu najavila žalbu.

Podsjećamo, Petrović je ubio troje komšija Miju i Kaju Petrović i Ivu Markanovića, a nakon toga u autobusu koji je saobraćao na liniji Gornja Lipnica - Tuzla usmrtio Niku Petrović, Maru Petrović i Dragicu Markanović, dok je vozača Mursela Čolića teško ranio.

Nakon toga svojim motornim vozilom krenuo je prema skretanju za Srednju Lipnicu gdje je pucao na parkirano vozilo, a tada su ga pripadnici policije i uhapsili.