U sarajevskoj ulici Ferhadija
0

35-godišnjak pronađen mrtav u stanu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Beživotno tijelo 35-godišnjeg H. E. iz Sarajeva pronađeno je u stanu u ulici Ferhadija broj 2/VII.

Smrt H. E. konstatirala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a uviđajne radnje obavila je ekipa MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu vještaka sudske medicine.

Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti izvršen pregled i, po potrebi, obdukcija.

Vogošća: Pucnjava u restoranu "Cigo"

Policija je uhapsila dvije osobe zbog osnova sumnje da su u 05.50 sati pucale iz vatrenog oružja u ulici Gornja Jošanica III ispred ugostiteljskog objekta "Cigo".

Zbog izazivanja opće opasnosti uhapšen je H. A. (30) iz Ilidže, dok je zbog izazivanja opće opasnosti i prikrivanja uhapšen B. A. (26) iz Vogošće, kod kojeg je pronađen pištolj kalibra 7,65 mm s okvirom i bez metaka.

Po odobrenju kantonalnog tužitelja obavljene su uviđajne radnje, pri čemu je ekipa MUP-a Kantona Sarajevo u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta pronašla dvije čahure od metaka ispaljenih iz vatrenog oružja.

Istog dana, nakon kriminalističke obrade, uhapšeni su otpušteni iz službenih prostorija, a policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Novi Grad: Uhapšen zbog nošenja pištolja

Policija je uhapsila R. D. (26) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Kod njega je, prilikom pregleda, pronađen pištolj nepoznatog kalibra, s okvirom bez metaka.

Novo Sarajevo: Odnio novac iz kase

Nepoznata osoba izvršila je razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Dobrinja" u ulici Nedima Filipovića.

Razbojnik je, uz upotrebu sile, uzeo novac iz kase. Novo Sarajevo: Uhapšen zbog razbojništva u podavnici "Dan i noć"

Ć. M. (22) iz Sarajeva uhapšen je zbog osnova sumnje da je u večernjim satima u prodavnici "Dan i noć" u ulici Trg heroja broj 2 izvršio razbojništvo nad radnicom.

On je, uz upotrebu sile, uzeo novac iz kase u prodavnici.