Bilten MUP-a ZDK
0

10 povrijeđenih u 17 saobraćajnih nesreća

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćilo je da je na području ovog kantona javni red i mir narušen u šest slučajeva u kojim su tri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Na putevima u ZDK jučer se dogodilo 17 saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri osobe zadobile teške, a sedam lakše tjelesne povrede.

U biltenu se dalje navodi da je dežurna medicinska sestra u Domu zdravlja Vareš jučer u 07,30 sati obavijestila PS Vareš da je u Dom zdravlja dovezen S.L. sin A., rođen 1960. godine iz Vareša. S.L. je zadobio opekotine drugog stepena u predjelu lica i šaka koje su nastale dok je otvorenog plamena spaljivao “crni barut” u preduzeću „BBM“.

U noći sa srijede na četvrtak u vremenu od 00,30 do 7,00 sati u mjestu Kula Banjer broj 14/a, ukradena je 'škoda-oktavija' (567-J-943) vlasništvo preduzeća „Prevent” d.d. Visoko.

Nepoznati počinilac je iste noći u ulici Travnička cesta broj 1, izvršio provalnu krađu iz kopirnice „Pirnus“, koja se nalazi u zgradi Metalurškog fakulteta i tom prilikom otuđio 325 KM.

Službenici PU I Zenica jučer su oko 14,45 sati u ulici Safet-bega Bašagića, slobode lišili A.K. koje je osumnjičen za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Kod A.K. su prilikom pregleda pronađena dva paketića od alu-folije sa sadržajem biljnog materijala koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, navodi se u današnjem biltenu MUP-a ZDK.