BiH
0

Zvornik: Posljednji incidenti u cilju destabilizacije povratnika

FENA
Općinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zvornik izrazio je žaljenje zbog nedavnog postavljanja snježne prepreke u obliku pravoslavnog krsta na prilaznom putu povratničkom naselju Kula Grad kod Zvornika, kao i ispisivanja pogrdnog grafita na vratima stana Mahmuta Karića, uz ocjenu da ovi događaji nisu odraz bezbjednosne situacije u Zvorniku, već pojedinačni slučajevi.

U saopćenju Opštinskog odbora SDP Zvornik, koje je potpisao predsjednik Fadil Banjanović, izražava se uvjerenje da su ovo pojedinačni slučajevi kojima je cilj destabilizacija povratničke populacije, te očekuje se da će počinioci biti otkriveni i procesuirani u skladu sa zakonom.

Navodi se i da ova dešavanja nisu direktan odraz stanja u Zvorniku i loše bezbjednosne situacije, kako se želi prikazati, a građani se pozivaju da žive jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih.

Podsjećamo, 6. januara, nepoznate osobe su na prilaznom putu ka povratničkom mjestu Kula Grad od snjega i grana drveća napravili krst što je uznemirilo mještane koji nisu mogli vozilima da priđu svom naselju i kućama.