BiH
110

Zvižduci za SDP, SBB, SNSD, SDS i dva HDZ-a ispred zgrade Parlamenta BiH

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Simpatizeri i članovi Narodne stranke Radom za boljitak danas su u 12:05 ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH izviždali članove Vijeća ministara i zastupnike šestorke (SDP, SBB, SNSD, SDS i dva HDZ-a) u oba doma Parlamenta BiH zbog neprovođenja presude u predmetu "Sejdić-Finci" što, kako su poručili na skupu, građane BiH dovodi u katastrofalnu ekonomsku i socijalnu situaciju.

Više od 200 članova, simpatizera i političara ove stranke okupili su se ispred zgrade Parlamenta BiH gdje su još jednom zatražili što hitnije rješavanje presude Međunarodnog suda u Strazburu.

"Postaje tragikomična priča vezana za presudu 'Sejdić-Finci'. Neko se, a mi znamo ko, igra sa životima i budućnosti naše djece i prave priču za nove podjele. Moramo se oduprijeti nasilnim pokušajima da nam peru mozak i da nam zamagljuju pogled", kazao je Bojan Bošnjak, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i predsjednik mladih ove stranke.

Iz Boljitka navode da trenutna neodgovorna vlast vodi građane u siromaštvo.

"Sa ovim brodom nema sigurne luke već samo luka propasti i neimaštine", dodao je Bošnjak.

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanković Lijanović kaže da danas ističe rok koji je stranka na čijem se čelu nalazi dala aktuelnoj vladajućoj šestorci za provođenje presude "Sejdić-Finci".

"Ja sam zabrinut što ni građani nisu svjesni šta znači neprovođenje te presude. Evropski zvaničnici su nam jasno kazali da zatvaraju vrata BiH. SDP, dva HDZ-a, SNSD, SDS i SBB imaju vlast u svojim rukama i drže sudbinu ovog naroda. Završite posao za koji ste odgovorni i debelo plaćeni", poručio je Lijanović.

On kaže da je kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH imao prijedlog za izmjenu Ustava BiH koji nije prihvaćen.

"On se odnosi na pravljenje jednog doma na nivou države BiH koji bi se zvao sabor iz kojeg bi se birao predsjednik ili više njih. Time bi se riješila sva ugroženost naroda", dodao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.