BiH
12

Zvizdićev zahtjev za smjenu DF-ovih ministara stigao u Parlamentarnu skupštinu BiH

SRNA
Denis Zvizdić
Denis Zvizdić
Inicijativa predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića za rekonstrukciju Vijeća ministara, odnosno zahtjev za smjenu ministra transporta i komunikacija Slavka Matanovića i zamjenika ministra odbrane Emira Suljagića, iz Demokratske fronta, dostavljena je danas Parlamentarnoj skupštini BiH.

S obzirom da je za utorak, 24. novembar, već zakazana redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, o tome da li će se ovaj Zvidićev zahtjev naći na njenom dnevnom redu, trebalo bi da odluči Kolegijum ovog doma, piše Srna.

Zvizdićev zahtjev je upućen na adrese predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto i predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića.

Shodno dogovoru o novoj parlamentarnoj većini na svim nivoima vlasti u BiH koji su nedavno postigli lideri SDA, SBB BiH i HDZ BiH, za ministra transporta i komunikacija trebalo bi da bude predložen lider SBB-a Fahrudin Radončić, a za zamjenika ministra odbrane SBB BiH predložit će Bakira Dautbašića, aktuelnog sekretara Ministarstva sigurnosti BiH.