BiH
1

Zvizdić uputio telegram saučešća Davutogluu: Najoštrije osuđujemo terorizam

Anadolija
Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća premijeru Republike Turske Ahmetu Davutogluu povodom terorističkih napada u Ankari i na jugoistoku Turske u kojima je poginulo i povrijeđeno više desetina građana.

"Najoštrije osuđujemo terorizam i izražavamo duboko saučešće narodu i rukovodstvu prijateljske države Turske. Molim Vas da u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i u moje lično ime porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saučešća, a povrijeđenim želimo da se što prije oporave", navodi se u telegramu saučešća.

Predsjedavajući Zvizdić ističe da su teroristički napadi u Turskoj još jednom potvrdili nužnost globalnog djelovanja protiv terorizma, naglašavajući da će Bosna i Hercegovina, u okviru globalne koalicije, i dalje ostati posvećena tom cilju.

Na vozila koja su prevozila osoblje Oružanih snaga Turske u večernjim satima u srijedu je izveden teroristički napad u trenutku dok su čekali na semaforu na raskrsnici koja se nalazi na bulevaru Inonu u centru Ankare.

Prema zvaničnim podacima, u napadu je poginulo 28, a ranjena 61 osoba. Među poginulima je 27 pripadnika turskih snaga sigurnosti i jedan civil.