BiH
1

Zvizdić: Odnosi BiH i Srbije idu uzlaznom putanjom

Piše: Er. M.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici da ovu općinu treba razvijati tako da bude mjesto, sjedište i poruka pomirenja i zajedničke saradnje.

"Srebrenica je zaista nešto posebno jer ona je i poruka i simbol i pouka. Simbol velike tuge i stradanja, poruka da se takvo nešto nigdje i nikada više ne treba dogoditi", rekao je Zvizdić.

On je dodao da će Vijeće ministara BiH učestvovati u investicijama u Srebrenicu te da je ovaj organ izvršne vlasti od Općine Srebrenica dobio 12 projekata.

Zvizdić je istakao i kako će Vijeće ministara BiH učestvovati u daljem razvoju i izgradnji spomeni-obilježja Srebrenica-Potočari, te da će finansijski podržati neke od projekata koje je načelnik prezentovao.

"Bit ćemo dio ove uspješne investiciono-razvojne priče. Zahvaljujem se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na značajnim sredstvima koje je Srbija izdvojila. To je poruka dobre susjedske saradnje i dobre političke volje da se ovaj region razvija", kazao je Vučić.

On je rekao da odnos BiH i Srbije ide uzlaznom putanjom, te izrazio nadu da će se takvim putem i nastaviti razvijati.