BiH
0

Zvizdić: BiH zaslužuje da bude u prvom redu zemalja koje slave ovaj dan

FENA
Delegacija Kantona Sarajevo predvođena predsjedavajućim Skupštine KS-a Denisom Zvizdićem i predstavnici SABNOR-a, u povodu 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, položili su danas cvijeće na spomen-obilježje "Vječna vatra".

"Deveti maj je jedan od najvažnijih datuma u modernoj istoriji Evrope i svijeta, dan kada je pobijeđeno najveće zlo 20. stoljeća, dan kada je pobijeđen fašizam", kazao je Zvizdić.

Nažalost, kada smo svi u Evropi mislili da je fašizam pobijeđen i da je nestao, on se ponovo pojavio u svom najgorem obliku - agresijom na BiH, i zbog toga i BiH danas treba da slavi ovaj dan, jer fašizam je ponovno pobijeđen u BiH i dokazano je da ta otrovna biljka ovdje u BiH nema svoje tlo na kojem treba da raste, kazao je on.

Predsjedavajući Skupštine KS-a je kazao da je BiH još jednom dokazala svoje prave multikulturalne i civilizacijske vrijednosti te da predstavnici BiH zaslužuju da danas budu u prvom redu evropskih zemalja koje slave ovaj dan.

Cvijeće na spomen-obilježje "Vječna vatra" položili su i predstavnici Udruženja "1. slavna - 111. viteška brigada" i SDU Sarajevo BiH.