BiH
2

Zvizdić: BiH je država u kojoj je moguć suživot i tolerancija

Klix.ba
Denis Zvizdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Denis Zvizdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je izrazio zadovoljstvo povodom jučerašnje posjete pape Franje Sarajevu i porukama koje je poslao svim građanima Bosne i Hercegovine.

On je uputio čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji dočeka i koji su učinili da historijska posjeta pape Franje protekne na dostojanstven način.

"Posebno bih pohvalio i zahvalio se oružanim, sigurnosnim i policijskim snagama koje su na najbolji način pokazali da su sposobni krajnje profesionalno obaviti i najsloženije poslove. Istaknuo bih i izuzetno profesionalan rad protokolarnih službi i medija, koji su obavili vrlo značajan i odgovoran zadatak, posebno uzimajući u obzir da je u BiH bilo 1.300 akreditovanih novinara iz cijelog svijeta. Na ovaj način je danas otišla lijepa i pozitivna slika prema svijetu i mogućnost da se vidi da je BiH država u kojoj je moguć suživot i tolerancija. Uputio bih I čestitku i zahvalnost svim građanima na dostojanstvenom ponašanju tokom posjete velikog prijatelja naše države", naveo je predsjedavajući Zvizdić u čestitki koju je uputio građanima i svima koji su učestvovali u organiziranju posjete pape Franje Bosni i Hercegovini.