BiH
0

Zvaničnici zakonodavne i izvršne vlasti BiH, Federacije BiH i Republike Srpske danas u Žepi

FENA
Žepa
Žepa
Zvaničnici zakonodavne i izvršne vlasti BiH, Federacije BiH i Republike Srpske posjetit će danas Žepu gdje bi trebalo sa se susretnu s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, općina Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Vlasenica, Milići i Žepa.

Tema sastanka je sagledavanje stanja povratka na području Srednjeg Podrinja s ciljem sinhronizacije daljnjih ulaganja svih nivoa vlasti u podršku povratku. Tokom susreta bit će razmotrene i mogućnosti većeg ulaganja u ovo područje.

Programom posjete je predviđeno da zvaničnici razgovaraju i sa povratnicima u Žepu.

Sastanku će prisustvovati zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Sulejman Tihić, potpredsjednik Republike Srpske Adil Osmanović, resorni ministri oba entiteta Edin Mušić i Omer Branković, te premijeri i resorni ministri Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i direktori Investicijske banke Federacije BiH.

Delegaciju Vlade Federacije predvodi premijer Federacije BiH Nedžad Branković, a u sastavu delegacije će biti i federalni ministri Edin Mušić, Salko Obhođaš, Desnica Radivojević, Safet Omerović i Zahid Crnkić.