Povodom 1. marta
0

Zvaničnici BiH položili cvijeće kod Vječne vatre

FENA
Članovi Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić položili su danas cvijeće i odali počast na spomen-obilježju kod Vječne vatre u Sarajevu povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Cvijeće su položili i počast odali i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić, potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, kao i delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i gradskih općina, predstavnici boračkih organizacija i udruženja, političkih partija i drugi.

Tokom dana bit će položeno cvijeće i odata počast i na šehidskom mezarju Kovači, Spomen-parku Vraca, groblju „Lav“ i Spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je kazao novinarima da je Dan nezavisnosti u svakoj državi jedan od najvažnijih praznika "pa tako i za nas".

-Istina, u cijeloj državi se ne obilježava, ali proći će i to. Ipak u ovom dijelu države gdje se slavi osjeća se malo više praznične atmosfere. Ima sve više političkih subjekata koji se uključuju u proslavu Dana nezavisnosti i stvari čini mi se po tom pitanju idu nabolje. Svim Bosancima i Hercegovcima želim sretan praznik. Imamo pravi biti ponosni na ovaj dan i imamo pravo da ga slavimo punog srca, kazao je Komšić.