BiH
0

Zoran Milanović posjetio i Žepče

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Premijer Republike Hrvatske, Zoran Milanović je u okviru dvodnevne radne posjete sinoć posjetio i Žepče gdje se sastao s predstavnicima lokalne vlasti i razgovarao o načinima pomoći toj općini.

Milanović je tokom jučerašnjeg dana posjetio Sarajevo, Vareš i Kreševo, a zatim Žepče te se uputio u Vitez na radnu večeru sa predstavnicima lokalne vlasti i privrednicima iz ovog kraja.

Zvaničnim protokolom nije bilo predviđeno da se premijer Milanović obrati prisutnim novinarima.

Posjeta je započela sastankom u zgradi Općine sa predstavnicima lokalne vlasti, a nakon toga delegacija se zaputila do obližnje Osnovne škole u Žepču, koja bi sredstvima Vlade Republike Hrvatske trebala biti sanirana.

O čemu se razgovaralo u zgradi Općine govorio je načelnik Općine Žepče, Mato Zovko.

"Predsjedavajući Općinskog vijeća, Muhamed Jusufović i ja razgovarali smo s premijerom Milanovićem o dešavanjima u ovom kraju od rata do danas i mislim da smo uspjeli dočarati da je ovo funkcionalna, zdrava sredina u kojoj sva tri naroda provode politiku koju smo zajednički zacrtali. Nakon toga smo upoznali premijera Milanovića i sa ekonomskom situacijom u općini, kao i sa problemima s kojima se susrećemo te se zahvalili za sve dosadašnje donacije", rekao je Zovko.

Prema riječima načelnika Zovke, u Osnovnu školu u Žepču bi trebalo biti uloženo oko pola miliona kuna iz sredstava Vlade Hrvatske, čime bi se trebali sanirati krov i podizanje kata.

Bilo je razgovora i o pomoći mjestima koja su poplavljena u maju ove godine.

Premijer Milanović se nakon posjete Žepču zaputio prema Vitezu, gdje se sastao s predstavnicima lokalne vlasti i privrednicima jedne od najuspješnijih regija u Bosni i Hercegovini.