BiH
108

Zmajevi na aukcijskoj izložbi portreta za pomoć izgradnji Roditeljske kuće

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U hotelu "Dubrovnik" u Zenici danas je održana aukcija portreta bh. nogometnih reprezentativaca koje su naslikali akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić. Sva zarada na aukciji bit će donirana za izgradnju Roditeljske kuće za djecu oboljelu od karcinoma koja se gradi u Sarajevu.

Portreti aktuelnih bh. reprezentativaca, ali i legendi bh. nogometa, izložene su u hotelu "Dubrovnik u Zenici", a aukcija će trajati do završetka utakmice sa Velsom. Danas u 12 sati aukciju su posjetili i bh. reprezentativci predvođeni selektorom Mehmedom Baždarevićem, a generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković je kazao da je ova aukcija dio društvene odgovornosti NSBiH.

"Radi se o akciji koja je dio društvene odgovornosti našeg saveza kao institucije od značaja za državu BiH. Mi smo s akademskim slikarom Hebibom pripremili ovu akciju, a evo boravak Zmajeva u Zenici iskoristili smo i da organizujemo postavku u ovom gradu. Vjerujem da će biti uspješna i da će se pomoći i roditeljima i djeci", izjavio je Baković te pozvao dobre ljude da kupovinom portreta pomognu izgradnju Roditeljske kuće u Sarajevu.

Akademski slikar Samir Hadžbić je kazao da su portreti nastajali u proteklih desetak godina već sa prvim utakmicama, te se zahvalio svima koji će svojom kupovinom učiniti život oboljele djece sretnijim i ljepšim.

Bh. reprezentativci su se nakon kratke posjete vratili u Trening centar Nogometnog saveza BiH u Zenici.