BiH
167

Zmaj u humanoj akciji: Ibišević pomaže građanima ugroženim nakon poplava

Anadolija
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
(Foto: Udruženje Pomozi)
Proslavljeni bh. fudbalski reprezentativac Vedad Ibišević je uz pomoć Udruženja Pomozi poslao pomoć građanima širom Bosne i Hercegovine (BiH) koji su stradali u nedavnim poplavama i klizištima.

Iako je otputovao u Sjedinjene Američke Države, a potom i u Brazil, bh. fudbaler Vedad Ibišević je pronašao način da pomogne građanima koji su stradali u poplavama koje su pogodile BiH prošlog mjeseca.

Napadač bh. reprezentacije i njemačkog Stuttgarta je zajedno s kompanijom s kojom ima sponzorski ugovor obezbijedio vodu, higijenske potrepštine, dječju hranu i druge namirnice u vrijednosti od 40.000 KM.

U koordinaciji Udruženja Pomozi.ba, pripadnici Oružanih snaga BiH (OS BiH) su potrepštine isporučili u najugroženija područja. Najosnovnije namirnice su stigle u sela oko Konjević Polja i Milića.

Drugi dio pomoći koji se sastojao od osnovnih životnih namirnica, vreća za spavanje i podložaka, lijekova, sredstava za higijenu i dezinfekcijskih sredstava je dopremljen mještanima sela Kolić.

Ibišević nastavlja humanitarnu misiju tako što obezbjeđuje gorivo mještanima Konjević Polja i Cerske za obnovu infrastrukture, kuća i privrednih objekata.