Negativa(c) dana
0

Zločinac Batko psihički nestabilan za suđenje

Sarajevo-x.com
Batko tokom rata: Zlikovac bez sumnje
Batko tokom rata: Zlikovac bez sumnje
Monstrum sa Grbavice, kako su, s puno razloga, preživjele žrtve torture ali i mediji nazvali dobrovoljnog koljača nesrba u ovom sarajevskom naselju, još će tri mjeseca provesti u pritvoru, ako Sud prihvati prijedlog Tužilaštva BiH.

Vlahović se na ročištu za produženje pritvora nije pojavio jer se psihički ne osjeća dobro "zbog terapije kojoj je podvrgnut jer pati od miješanog poremećaja ličnosti“.

Tužilaštvo BiH traži produženje pritvora za Veselina Vlahovića Batka

Radivoje Lazarević, branilac osumnjičenog, zatražio je od Suda BiH da odredi "kraći pritvor" rekavši kako razlozi o produženju pritvora "nisu objektivni i opravdani".

Istina je da se sudski procesi od okončanja, odnosno do donošenja pravosnažne presude ne bi trebali komentirati, ali je količina dokaza o ratnozločinačkom djelovanju ovog egzekutora isuviše velika da bi iko mogao sumnjati kako Batko nije kriv za ono što ga se tereti.

Psihički stabilan tokom rata, Batko je klao, poslije rata ubijao i u Crnog Gori, u Španiji je kraom, a sada, kada se součio sa pravdom, ne osjeća se dobro? Čudi nas, iskreno, kako je mogao ijednu noć od ljeta 1992. spavati duže od deset minuta.

Nadamo se da će dokumentiranje Batkovih zločina biti praćeno zadovoljenjem pravde, ma kako to patetično zvučalo.

Vlahović se nalazi u pritvoru od 26. augusta 2010. godine, kada je izručen iz Španije, gdje je uhapšem početkom marta.