BiH
4.8k

Zlatni pir: Asima i Ivica Osim danas su napunili 50 godina braka

Piše: N. Jamaković
Na današnji dan prije tačno pedeset godina šarmantna i prelijepa Asima rekla je našem Ivici "da". Sudbonosno "da" koje ih je odvelo u prelijepo pedesetogodišnje nezaboravno putovanje.

Teško je išta reći, a da već nije rečeno o legendi bh. nogometa Ivici Osimu. Svi znamo da je naš Švabo veliki čovjek širokog srca. Sjećamo ga se po čuvenom "ne" u centru Beograda, po uspjesima sa Željezničarom, reprezentacijom bivše Jugoslavije, austrijskim Sturmom, selekcijom Japana..., kao čovjeka koji je "normalizovao" Nogometni savez BiH, nakon čega je naša reprezentacija prvi put otišla na jedno veliko takmičenje.

Međutim, Švabini prijatelji ističu da on ne bi bio ni blizu toga što je postigao da uvijek, ama baš uvijek, tu nije bila njegova najveća podrška, njegova vjerna sjenka i sudbina, supruga Asima.

"To je žena sa tri srca koja mu je podarila upravo toliko djece, kćerku Irmu i sinove Amara i Selimira. Diplomirani je elektroinžinjer, ali se sva posvetila svom Švabi i bila uz njega i kad je bilo dobro i loše. Žena iz koje izbija dostojanstvo, žena stub uz koju muškarac naprosto mora da uspije", govori za Klix.ba blizak prijatelj porodice Osim.

Dodao je kako je Ivica ovih dana bolje nakon što je bio na pretragama u bolnici u Austriji.

"Popravio se, čak i dobio nekoliko kilograma, te će se akobogda vratiti u svoj šeher do Nove godine, jer vjerujte mi, može Švabo i bez hrane i bez pića, ali bez svoje raje i Sarajeva nikako. A Boga mi, ne može ni njegovo Sarajevo bez njega, posebno njegova Grbavica koja ga željno očekuje", dodaje.

Asimi i Ivici Osimu ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke povodom 50. godišnjice braka i želimo da nam požive još dugo.