BiH
0

Životno ugrožena beba helikopterom prebačena iz Bihaća na KCUS

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (MEDEVAC) je danas prije podne, na zahtjev menadžmenta Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, izvršio hitni prijevoz životno ugrožene bebe u Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

OS BiH su u vremenu od 26.07. do 02.08. 2013. godine u potrebnom kapacitetu pružile pomoć civilnim strukturama općine Bihać u gašenju požara i saniranju štete na Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Na raspolaganje su joj stavili helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) životno ugroženih pacijenata. Helikopter će biti angažavan za potrebe ove bolnice i u narednom razdoblju, a u skladu s potrebama i zajedničkim procjenama OS BiH i menadžmenta bolnice o obimu i vremenu njegovog angažovanja, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

OS BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH u slučajevima prirodnih i drugih nesreća kao i izvanrednih situacija i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju navedenog Zakonom propisanog zadatka.