BiH
4

Živković: Sazivanje sjednice Kolegija je nepotrebno

SRNA
Milorad Živković
Milorad Živković
Prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Milorad Živković smatra da je nepotrebno današnje sazivanje proširenog Kolegija ovog doma, te da mu se, navjerovatnije, neće odazvati najveći broj klubova.

On je podsjetio da je na sastanku Kolegija Predstavničkog doma 19. juna načelno dogovoreno da će prošireni Kolegij biti sazvan neposredno pred održavanje sjednice Predstavničkog doma.

Živković je naveo da je prošireni Kolegij, te samo održavanje sjednice, u vezi sa pribavljanjem informacija i mišljenja o nedavnim događajima u Sarajevu od institucija, tijela i komisija koji to još nisu uradili, a kako bi to bila prva tačka naredne sjednice.

Prema njegovim riječima, to sigurno tehnički neće biti do kraja ovog mjeseca.

Iz kabineta prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma je saopšteno da su ovi stavovi u skladu sa preporukama Narodne skupštine Republike Srpske i ranijim dogovorom poslanika iz RS.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Bećirović uputio je u petak, 21. juna, poziv za održavanje nastavka 49. sjednice Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu.