Ništa neobično
0

Živković: Neću dati saglasnost za korištenje sala PSBiH 1. marta

FENA
Milorad Živković
Milorad Živković
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković saopćio je danas da, povodom obilježavanja 1. marta, ni ove godine neće dati saglasnost za korištenje bijele i velike sale u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

"Kao i svih godina dosad, kad sam bio u mandatu kao predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH, u skladu s Uputstvom o načinu korišćenja sala u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine broj: 01,02-02-4-1020/11, nisam davao saglasnost za korištenje bijele i velike sale povodom obilježavanja 1.marta, pa to neću učiniti ni sada", navodi se u saopćenju iz kabineta Živkovića koje prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

"Kako ovaj dan ne predstavlja praznik za sve građane Bosne i Hercegovine i ne obilježava se najmanje na jednoj polovini teritorije BiH, dok se ne donesu zakoni o praznicima koji će se odnositi na sve građane ove zemlje, neće se izlaziti ususret pojedinačnim zahtjevima.

Ovakvi zahtjevi dodatno usložnjavaju političke odnose u BiH, a među građane unose osjećaj nemira i nesigurnosti", navodi se.

U saopćenju za javnost Živković "istovremeno poziva nadležne službe da postupe u skladu s Uputstvom i adekvatno obezbijede imovinu Parlamentarne skupštine BiH od uništavanja".

"Nadam se da će se na ovaj način zaštititi kredibilitet zajedničkih institucija i same Bosne i Hercegovine", ističe se u saopćenju.