BiH
0

Živko Budimir otvorio ured u Odžaku

FENA
Živko Budimir
Živko Budimir
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir danas je otvorio Ured u Odžaku.

Ovo je prvi put da jedan predsjednik Federacije otvara ured u Posavini.

"Snažno se zalažem za vraćanje predratnog sjaja Bosanskoj Posavini te želim vjerovati kako ćemo uz puno truda i nešto političkog kompromisa postići da Bosanska Posavina bude sigurna i poželjna za život i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima, kao i ostalima. Stoga je otvaranje Ureda u Odžaku bio logičan slijed mog razmišljanja i političkog djelovanja", kazao je Budimir.

On je istaknuo kako često dolazi na područje Posavine te da dobro poznaje probleme s kojima se suočavaju oni koji žive u Posavini i oni koje se tek nastoje vratiti.

"Ured u Odžaku će mi pomoći u kontinuiranom dobivanju informacija s ovih prostora te ću, zajedno s timom mojih ljudi, još intenzivnije raditi na rješavanju nagomilanih problema u ovom kraju. Želim vidjeti Bosansku Posavinu kao socijalno stabilan i gospodarski napredan kraj, kakav je nekoć i bila", kazao je Budimir. On je kao najizvjesniji način da se to ostvari istaknuo proširenje granica Brčko distrikta na cijelu Bosansku Posavinu.

"Dok se god ne omogući održivi povratak iseljenima i raseljenima, Bosanska Posavina stajat će na mjestu, a mudrim političkim potezima mogla bi čak postati lokomotiva koja će povući BiH prema euroatlantskim integracijama", naglasio je predsjednik Budimir.