BiH
0

Živinice: Psihički bolesnik uznemiravao vjernike, preminuo u policijskom automobilu

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zijad K., iz Priluka kod Živinica, preminuo je u ponedjeljak ujutro u policijskom automobilu, u blizini mjesne džamije. Mještani pričaju kako je Zijad K. u nedjelju uvečer tokom teravih namaza uznemiravao vjernike, koji su o tome obavjestili policiju.

Policijska patrola udaljila je Zijada K. iz džamijskog dvorišta, ali je on s uznemiravanjem nastavio tokom jutrošnjeg sabah namaza kada su vijernici o tome ponovo obavjestili policiju.

Zijad K., prema tvrdnjama očevidaca, ovoga puta nije čekao da policajci dođu u njegovu blizinu. Počeo je bježati prema obližnjem šumarku i pao s betonskog zida. Policijska patrola ga je sustigla, smjestila u policijski automobil u kojem je Zijad K., nažalost, preminuo.

O događaju je obavještena dežurna tužiteljica, koja je izdala naredbu za obdukciju. Također, saznajemo kako će i Unutrašnja kontrola MUP-a TK sprovesti istragu kako bi utvrdili da li su policajci upotrebili silu.

Inače, Zijad K. je, kako navode mještani Priluka, psihički bolesnik koji je u posljednje vrijeme često dolazio u džamiju gdje je učio naglas, pjevao i hodao po džamiji u vrijeme namaza.