Predizborni skup SDP-a BiH
0

Živanović: Ne dozvolimo da naša djeca nemaju sigurna igrališta

Klix.ba
U sali Mjesne zajednice Čengić Vila održan je predizborni skup SDP Novo Sarajevo na kojem su predstavljeni kandidat za načelnika Dželaludin Muharemović, nosilac liste za Općinsko vijeće Miroslav Živanović, kao i ostali kandidati za vijećnike.

Muharemović se obratio građanima i upoznao ih sa izbornim aktivnostima SDP Novo Sarajevo za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju 7. oktobra, kao i projektima koje planira pokrenuti tokom četverogodišnjeg mandata.

„Pred nama su novi Općinski izbori, presudni za budućnost naše Općine i generacije koje dolaze. Moramo ih dočekati spremni, vjerovatno spremniji nego ikada prije! Moramo početi raditi na realizaciji projekata koji su od krucijalnog značaja za sve vas, za našu djecu, budućnost naše zajednice! Kao vaš načelnik, prije svega, zalagat ću se da se mjesnim zajednicama vrati izgubljeni status, da vaši zahtjevi i problemi ne budu mrtvo slovo na papiru! Zalagat ću se da na vratima mjesnih zajednica ne stoji samo radno vrijeme, nego da se u toku tog radnog vremena ativno radi na projektima koje ću ja kao vaš načelnik sa svojim pomoćnicima realizirati“, naglasio je Muharemović.

Muharemović je u svom obraćanju također govorio kako na prostoru mjesne zajednice Čengić Vila 1 postoji niz problema oko saobraćaja u mirovanju, dječijih igrališta, zelenih površina. Ukazao je na informaciju da je Centar za promociju civilnog društva u opsežnoj analizi ocijenio 16 osnovnih javnih usluga na prostoru Općine Novo Sarajevo sa najnižim ocjenama. Zelene površine i parkovi su ocijenjeni sa ocjenom 1,48, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

“Mene je lično stid ovih podataka, a o drugim da vam i ne govorim! Promijenimo to! Poboljšajmo ambijent u kojem živimo! Ne dozvolimo da naša djeca nemaju sigurna igrališta, da i mi sami uz njih nismo sigurni na ulicama, ne dozvolimo da nam naši stanovnici u glavnom gradu u jednoj od najurbanijih općina nemaju vodu i struju. Ukažite mi povjerenje na lokalnim izborima, a ja vam obećavam da ću biti vaš načelnik sve četiri godine, ne samo mjesec dana pred izbore“, dodao je Muharemović.

Muharemović je pozdravljen ovacijama stanovnika MZ Čengić Vila 1, koji su imali priliku razgovarati sa njim i upoznati ga sa svim problemima sa kojima se susreću na ovom dijelu Novog Sarajeva.

Živanović je istakao značaj jedinstva SDP-a, kao timskog rada koji je rezultat mnogobrojnih odluka koje su usvojene i realizirane.

„SDP BiH radi timski, a taj rad se manifestuje kroz Izborni program, koji se direktno tiče naših sugrađana i njihove budućnosti. Nijedna druga stranka nema ovakav program! Nijedna druga stranka nije toliko jedinstvena u ideji da realizaciju projekata čine realno postavljeni ciljevi. Mnogobrojne odluke i projekti i dalje čekaju na realizaciju, ali da bi ih finalizirali potrebna nam je vaša podrška, podrška SDP-ovom programu“, dodao je Živanović.