BiH
0

Zimzograd od 15. decembra u Banjoj Luci

FENA
Manifestacija simbolično nazvana “Zimzograd - novogodišnji grad”, prvi put će biti organizirana uoči novogodišnjih praznika, na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

“Zimzograd” će biti otvoren 14. decembra u popodnevnim satima i trajat će sve do 15. januara 2014. godine, a u 24 kućice prodavat će se kafa, rakija, topla čokolada, kuhano vino, roštilj, uštipci i mnogobrojne delicije koje asociraju na zimske praznike.

“Trg užitaka” radit će od 10 do 22 sata, najavili su organizatori.

Direktor Turističke organizacije Grada Banja Luka Ostoja Barašin je rekao da je veliki broj gradova Evrope na svojim trgovima posebnu pažnju posvetio prazničnoj decembarskoj i januarskoj čaroliji.

"Došlo je vrijeme da i po ovome Banja Luka bude dio Evrope", tvrdi Barašin.

Organizatori ove manifestacije su agencije “Mint” i “Demofest” u saradnji s Gradom Banja Luka, gradskom Turističkom organizacijom i Privrednom komorom RS.

Direktorice agencija “Demofest” Brankica Janković i “Minta” Milena Đekić istakle su na pres-konferenciji u Banjoj Luci da je “Zimzograd” proizvod entuzijazma ove dvije agencije.

"Zahvalni smo što smo imali tu sreću da dobijemo podršku kako privatnih tako i gradskih subjekata, bez kojih ovaj projekt ne bi mogao da se realizira", rekla je Brankica Janković, dodavši da se nada da će ovaj projekt živjeti i u godinama koje su pred nama.

Milena Đekić je najavila dešavanja i u “Veseloj kući”, a to je koncert benda Ane Štajdohar 21. decembra i grupe “Makao” 25. i 26. decembra.

Ono što će posebno obradovati sve mališane u “Zimzogradu” je "Dječija kuća" u kojoj će svakodnevno boraviti Djed Mraz sa svojim vrijedim pomoćnicima.

"Jednom riječju, “Zimzograd” će biti mjesto za promociju pozitivnih emocija povezanih s praznicima", najavili su organizatori.

O ovoj manifestaciji danas su na pres-konferenciji govorili i gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, te izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji m:tel Đorđe Mišić.

Posebno mjesto u novogodišnjem gradu imat će novogodišnja jelka, koja će biti postavljena na centralnom dijelu "Trga užitaka“, na kojem će se nalaziti i pravi mali luna-park, u čijem sastavu će se nalaziti karusel, roton, autići i "Bečko oko“.