BiH
4

Zimska služba KJKP "Rad" spremna za zimsku sezonu

FENA
(Foto: FENA)
Zimska služba Kantonalnog javno-komunalnog preduzeća "Rad" (KJKP) počinje zvanično s radom 15. novembra i izvršila je neophodne pripreme za zimsku sezonu, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.

Potvrdio je da je u ovom preduzeću pripremljena mehanizacija, da su otklonjeni kvarovi te ima dovoljno industrijske soli, odnosno posipnog materijala, zato što je prošla zima bila blaga.

KJKP "Rad" ima potpisan četvorogodišnji ugovor s Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo i ostaje još da potpiše ugovor s općinama.

"S Direkcijom za ceste KS-a imamo potpisan četvorogodišnji ugovor tako da tu nema problema. Najvažnije saobraćajnice na području KS-a ćemo održavati i ove zime s tim što još ne znamo koje ćemo saobraćajnice održavati na području općina u KS-u", naglasio je Đipa, dodajući da ostaje još da se potpišu ugovori s općinama o zimskom održavanju saobraćajnica, odnosno čišćenju snijega i poledice.

"Nadamo se da ćemo s općinama Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad potpisati ugovore, a s Općinom Centar imamo ugovor i potrebno ga je još dopuniti", kazao je Đipa.