BiH
0

Zimska sezona počinje 15. decembra

Sarajevo-x.com
Zvanično otvaranje zimske turističke sezone ove godine biti će obilježeno 15. decembra na Bjelašnici – Babin Do. Turistička zajednica Kantona Sarajevo je domaćin i nositelj organizacije ovog zajedničkog druženja pod nazivom "Pozdrav zimi“, a u sklopu promotivne kampanje "Osmijeh za Bosnu i Hercegovinu“.

Cjelodnevni program koji počinje u 10h ponuditi će zanimljiv i bogat kulturno-zabavni i rekreativni sadržaj sa brojnim učesnicima. Ski centri iz BiH: Risovac (Blidinje), Čajuša (Kupres), Bjelašnica – Igman, Jahorina, Vlašić i Kozara, kao i predstavnici manjih skijališta: Rostovo, Rujišta, Brusnica, Smetovi, Oštrelj i drugi prezentirati će šta je to novo u zimskoj turističkoj sezoni. Biće tu i Udruženje tradicionalni esnafski zanati Sarajeva, zatim prezentacije Vino Festa, etno i gastro vrijednosti Bjelašničkog kraja i drugi sadržaji.

Za sve posjetioce biti će organizovane igre na snjegu (najmlađi, veterani, borderi), zatim besplatan bjelašnički piknik - planinarski ručak: grah, ćevapi, čaj i kafa iz najveće džezve na svijetu (16.000 fildžana), te besplatno skijanje u terminima od 15-16h i 17-18h.

U zabavnom dijelu programa nastupiti će kulturno-umjetnička društva "Biser“ sa Bjelašnice i "Proleter“ iz Sarajeva, mažoretkinje i poznata imena bh. muzičke scene Ivica Šarić, Igor Vukojević i Halid Bešlić.

Svečano otvaranje zimske turističke sezone 15. decembra na Bjelašnici direktno će prenositi FTV i RTRS.

Organizatori ovog projekta, prvog u nizu od 10 projekata iz okvira kampanje "Osmijeh za Bosnu i Hercegovinu“ su: Turističko udruženje u Bosni i Hercegovini, Turistička zajednica Federacije Bosne i Hercegovine, Turistička organizacija Republike Srpske, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi RS, Vlada Brčko Distrikta, RTV FBIH i RTRS.