U subotu prestanak padavina
0

Zima će i naredne sedmice pokazivati svoje zube

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Prestanak snježnih padavina koje su izazvale velike poteškoće u saobraćaju u brojnim gradovima BiH možemo očekivati već u subotu, najavljuju meteorolozi.

U Bosni i Hercegovini će u subotu preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimično smanjenje naoblake poslijepodne. U jutarnjim satima i prijepodne očekuje se slab snijeg, no do kraja dana očekuje se prestanak padavina.

Kroz oblake zrake sunce će se probiti u nedjelju, no temperature će i dalje biti niske. Prema prognozama meteorologa najviša dnevna temperatura u BiH iznosit će sedam stepeni Celzijusa.

Iako svi željno iščekuju proljeće i buđenje života zima će nastaviti i naredne sedmice "pokazivati svoje zube". Poručujući nam da joj još nije vrijeme da ode, sredinom sedmice donijet će nam nove padavine, a zbog niskih temperatura nećemo ni pomišljati na sređivanje ormara i odlaganje kaputa i čizmi.

Tokom cijele naredne sedmice zadržat će se prilično nestabilno vrijeme s padavinama, oblačošću i maglom i sumaglicom po kotlinamam, najavili su iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.