Sud BiH
0

Zijad Turković i drugi se danas izjašnjavaju o krivici

FENA
Zijad Turković
Zijad Turković
Ročište za izjašnjenje o krivici pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Zijad Turković i drugi zakazano je za danas, najavljeno je iz Suda.

Osim Zijada Turkovića o krivici će se izjasniti i Saša Stjepanović, Nijaz Zuban, Mirza Drinić, Muamer Zahitović, Hilmija Mašović, Ermin Delić, Milenko Lakić, Fadil Aljović i Danijel Planinčić.

Sud BiH potvrdio je optužnicu u predmetu Turković i drugi 16. juna 2011, koja optužene tereti za različita krivična djela.

Tako se Zijad Turković tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela te teško ubistvo.

Saša Stjepanović je optužen za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Nijaza Zubana optužnica tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo, a Mirza Drinić tereti se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zločinačka organizacija, razbojništvo.

Fadil Aljović je optužen za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i ubistvo, Muamer Zahitović za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda i pranje novca, a Hilmija Mašović za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i iznuda.

Ermin Delić se tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Milenko Lakić je optužen za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo i teško ubistvo, a Danijel Planinčić tereti se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, ubistvo i teško ubistvo.