BiH
0

ZHK: Početak nastave odgođen do ponedjeljka

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nastava u osnovnim i srednjim školama u četiri opštine Zapadnohercegovačkog kantona neće početi sutra, kako je bilo planirano, već u ponedjeljak, 27. februara, zaključeno je danas na sastanku kantonalne Uprave civilne zaštite.

Direktor Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona Tomislav Ćužić rekao je da se još nisu stekli uslovi da sutrašnji početak nastave, te da je bezbjednost djece bio razlog donošenja ovakve odluke.

''U urbanim dijelovima opština, gdje se obično nalaze matične škole, s krovova prijete ledenice, dok je u ruralnim dijelovima saobraćajna komunikacija još otežana", rekao je Ćužić. 

On je naveo da će sve biti riješeno u narednih nekoliko dana, najkasnije do petka, kako bi nastava neometano mogla da počne u ponedjeljak, 27. februara. Ministar obrazovanja Zapadnohercegovačkog kantona Helena Lončar rekla je da je ova odluka opravdana dobrim razlozima.

''Nakon što su se čule sve informacije sa terena došlo se do zaključka da još nisu stečeni uslovi za siguran početak nastave'', rekla je Lončar. Ona je dodala da je već sada svima jasno da proljetne, odnosno uskršnje praznike ne treba očekivati, budući da će se dio zaostalog gradiva tada nadoknađivati.