BiH
1

ŽFBiH: Voz se u slučaju kvara rampe zaustavlja, a problem u Ćatićima je riješen

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Radnici Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine popravili su putni prelaz Ćatići kod Kaknja, saopćeno je iz ŽFBiH.

"Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine u svakom trenutku u zaposjednutom službenom mjestu Kakanj imaju informaciju o statusu i svim nastalim smetnjama i kvarovima na ovom putnom prelazu (PP) na kome je ugrađena sofisticirana elektronička oprema i momentalno poduzimaju mjere na otklanjanju kvara. Istovremeno propisuju mjere za bezbjedno odvijanje saobraćaja preko putnog prelaza. Kvar na PP Ćatići u općini Kakanj otklonjen je dana 05.11.2015. godine", stoji u saopćenju Željeznica Federacije BiH.

Iz Željeznica naglašavaju da u slučajevima kvara na PP od dobijanja informacije o kvaru pa sve do njegovog otklanjanja, ŽFBiH shodno Pravilniku o putnim prelazima i internim aktima propisuju stalno zaustavljanje vozova na PP i na taj način preventivno djeluju protiv svih mogućih rizika.

Klix.ba je ranije pisao o opasnosti koju predstavljaju prelazi čija je signalizacija oštećena ili u kvaru. Čitatelje molimo da ukoliko stanuju u blizini ili putuju koristeći pružne prelaze čija je sigurnost više nego upitna, da iste fotografišu i proslijede na [email protected] uz dodatne informacije o lokaciji i prirodi narušenosti sigurnosti saobraćaja.