BiH
0

Zeničkoj grupi Bel Canto uručena nagrada Farah Tahirbegović

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj biblioteci u Zenici danas je održan program sjećanja na Zeničanku Farah Tahirbegović, književnicu, književnu kritičarku i urednicu u izdavačkoj kući Buybook.

Fondacija Farah Tahirbegović danas je po sedmi put dodijelila godišnju nagradu u okviru obilježavanja sjećanja na književnicu koja je preminula 2006. godine nakon kratke i teške bolesti.

Ovogodišnja nagrada Fondacije Farah Tahirbegović dodijeljena je zeničkoj muzičkoj grupi Bel Canto.

Voditeljica Bel Canta Mima Kemez izjavila je kako je nagrada za njih od velikog značaja te da će novčana sredstva koja su dobili iskoristiti za putovanje u Rusiju, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na manifestaciji "Dani slavenske kulture" koja će biti održana u Moskvi od 15. do 20. aprila.

Današnjem obilježavanja sjećanja na Farah Tahirbegović prisustvovali su i njeni prijatelji Adisa Bašić, Enver Kazaz, Damir Uzunović, Lamija Begagić, Ferida Duraković i mnogi drugi.

Dosadašnji dobitnici nagrade, koja nosi ime Farah Tahirbegović, bili su Lamija Begagić, Damir Avdić, Enes Škrgo, Hana Stojić, Festival Pravo ljudski Sarajevo te Adi Hasanbašić.