BiH
25

Zenički specijalci uspješno evakuisali dvije osobe sa riječne ade

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ekipa ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas je brzom intervencijom spasila i evakuisala dvije osobe, koje su se nalazile na riječnoj adi na rijeci Bosni nedaleko od industrijske brane Kanal u Zenici.

Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je putem telefona obaviještena da se na lokalitetu industijske brane, na riječnom ostrvu, nalaze dvije osobe koje traže pomoć i evakuaciju sa navedene lokacije.

Na navedeni lokalitet odmah su upućeni pripadnici policijskog ronilačkog tima, koji su se od ranih jutarnjih sati nalazili na području Zenice, kako bi građanima pružili eventualnu pomoć usljed aktuelnih obilnih padavina.

Akcija je poduzeta u veoma teškim vremenskim uvjetima sa mnogo kiše i uz obilati grmljavinu, a odmah po dolasku na riječnu adu vješti pripadnici specijalne policijske jedinice pronašli su dvije osobe i motornim čamcem ih evakuisali i spasili.

Dvije osobe su nakon prelaska na kopno objasnili da su tokom jučerašnjeg dana, nedjelja 24.jula, na navedenoj lokaciji postavili šator i tu prenoćili, a da su u jutarnjim satima osjetili opasnost usljed nadolaženja vode rijeke Bosne i, da su nakon obilne kiše i jednosatne grmljavine i gromova koji su udarali na lokalitetima obližnjih planina, zatražili urgentnu pomoć.